Τηλέφωνο επικοινωνίας :2313-032156

Ακράτεια ούρων

Υπάρχουν τέσσερις συνηθέστερες µορφές ακράτειας ούρων:

1. Ακράτεια ούρων από προσπάθεια. Είναι n ακούσια απώλεια ούρων όταν αυξάνεται η ενδοκοιλιακή πίεση ( άσκηση, άρση βάρους, βήχας , φτάρνίσμα ή γέλιο. Είναι n συχνότερn µορφή ακράτειας .

2. Ακράτεια ούρων επιτακτικού τύπου. Είναι η αιφνίδια και έντονη ανάγκη για ούρηση που ακολουθείται από απώλεια ούρων.

3. Ακράτεια ούρων µικτού τύπου. Συµβαίνει όταν οι γυναίκες έχουν συµπτώµατα τόσο ακράτειας ούρων από προσπάθεια όσο και επιτακτικού τύπου.

4. Ακράτεια ούρων από υπερπλήρωση. Συµβαίνει όταν n ουροδόχος κύστn δεν αδειάζει εντελώς.

Η ακράτεια είναι µια πάθηση που κάποτε ήταν ταμπού αλλά τώρα µπορεί να αντιµετωπιστεί. Η διάγνωση γίνεται συνήθως µε βάση τα συµπτώµατα που θα περιγράψετε και µε µια προσεκτική εξέταση της πυέλου. Υπάρχουν επίσης ειδικές συμπληρωματικές εξετάσεις που μπορεί να σας ζητηθούν.


Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς τη συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή. Ποτέ μη παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή. Ο συντάκτης του άρθρου δε φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.