Τηλέφωνο επικοινωνίας :2313-032156

-

Η λαπαροσκόπηση στη γυναικολογία

Η εποχή στην οποία το χειρουργείο ήταν απόλυτα συνδεδεμένο με τον πόνο και την πολυήμερη παραμονή στην κλινική είναι πια παρελθόν! Τα τελευταια χρόνια το σύνολο των γυναικολογικών επεμβάσεων πλέον πραγματοποιείται λαπαροσκοπικά.

περισσότερα...

Θηλασμός, τι προσφέρει με μία γρήγορη ματιά.

Ο θηλασμός αποτέλεσε τον πιο ασφαλή τρόπο για να μεγαλώσει ένα νεογέννητο και να αναπτύξει όλες τις αρετές του. Η σημασία που είχε ο θηλασμός στη καθημερινότητα ενός ζευγαριού στο οποίο η μητέρα, για τον οποιοδήποτε λόγο, δε μπορούσε να θηλάσει αντικατοπτρίζεται από την εξαιρετική θέση της τροφού μέσα στις μικρές κοινωνίες του παρελθόντος. Ήταν ένα άτομο που έχριζε του σεβασμού όλης της κοινωνίας και σχεδόν πάντα αποτελούσε έναν "συγγενή εξ αγχιστείας" του ζευγαριού.

Περισσότερα...

Θηλασμός, η επόμενη πρόκληση μετά το τοκετό.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τοκετού οι νέες μητέρες έρχονται αντιμέτωπες με μία νέα πρόκληση, τον επιτυχή θηλασμό.

Περισσότερα...

Τι πρέπει να κάνετε πριν μείνετε έγκυος;

Η μητρότητα αποτελεί όνειρο κάθε γυναίκας και τη σπουδαιότερη περίοδο της ζωής της, με αναμνήσεις που θα τη συνοδεύουν για πάντα. Αν επιθυμείτε να γίνετε γονείς τότε θα πρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα ώστε η ομορφότερη εμπειρία κάθε γυναίκας να συνοδεύεται από τις λιγότερες δυνατές δυσάρεστες επιπλοκές:

Περισσότερα...

Να κάνω το εμβόλιο για το καρκίνο του τραχήλου στο παιδί μου;

Παρόλο που το εμβόλιο για το καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο εμβόλιο εναντίον κάποιας μορφής καρκίνου, οι γονείς στη χώρα μας είναι επιφυλακτικοί ως προς τη χορήγησή του στα παιδιά τους. Μάλιστα οι φόβοι τους είναι τόσο ισχυροί ώστε παρόλο που το εμβόλιο χορηγείται δωρεάν στη χώρα μας (σε άλλες προηγμένες χώρες το κόστος καλύπτεται αποκλειστικά από τους γονείς) μικρός αριθμός γονέων προβαίνει στον έγκαιρο εμβολιασμό των παιδιών.

Περισσότερα...

Κολπίτιδα-αιδοιοκολπίτιδα

Στον κόλπο της γυναίκας υπάρχουν πολλά είδη μικροβίων των οποίων η εκεί παρουσία εμποδίζει την είσοδο ανεπιθύμητων μικροβίων στο εσωτερικό της μήτρας. Τα μικρόβια αυτά βρίσκονται εκεί ως "φρουροί της μήτρας" και τα ονομάζουμε φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου. Η έμμεση ανατομική επικοινωνία του κόλπου με την περιτοναϊκή κοιλότητα της γυναίκας έχει ως συνέπεια φλεγμονές του κόλπου να μπορούν να επεκταθούν ενδοκοιλιακά με δυσάρεστες συνέπειες.

Περισσότερα...

ΠΟΣΟ ΒΑΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ; ΟΙ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ "ΞΕΓΕΛΟΥΝ" ;

Εαν έπρεπε να διαλέξουμε ΜΟΝΟ ΕΝΑ πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε στο ιατρείο καθημερινά, θα ήταν η εμμονή της ελληνικής οικογένειας με...

Περισσότερα...

ΟΙ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

ΟΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΡΕΜΕΣ : Οι έτοιμες κρέμες (βανίλια,ρυζάλευρο,farin lactee) δεν έχουν πολλά να ...

Περισσότερα...

ΜΩΡΟ-ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ : ΜΠΙΜΠΕΡΟ,ΠΙΠΙΛΕΣ,ΠΑΙΔΙΚΟ ...

Το μωρό σας κατά τους πρώτους μήνες της ζωής είναι ευαίσθητο σε λοιμώξεις λόγω του ...

Περισσότερα...