Τηλέφωνο επικοινωνίας :2313-032156

Παπ τεστ-Κολποσκόπηση

Το TestPap είναι μία απλή εξέταση κατά την οποία γίνεται ανώδυνη λήψη κυτταρικού τραχηλικού επιχρίσματος το οποίο εξετάζεται από ειδικό κυτταρολόγο. Σκοπός είναι η πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Το αποτέλεσμα του TestPap θα μας οδηγήσει στην επανάληψή του σε εύλογο χρονικό διάστημα (το αποφασίζει ο θεράπων ιατρός) ή στην ανάγκη περαιτέρω εξετάσεων.

Η λήψη των επιχρισμάτων αυτών, πρέπει να γίνεται 48 ώρες μετά από χρήση κολπικών αντισυλληπτικών (πχ. σπερματοκτόνες κρέμες) ή κολπικών φαρμακευτικών σκευασμάτων ή κολπικών πλύσεων . Το προηγούμενο βράδυ η γυναίκα δεν πρέπει να έρθει σε σεξουαλική επαφή.

Σε περίπτωση ύποπτου ή παθολογικού παπ τεστ συνιστάται η διενέργεια κολποσκόπησης. Σκοπός της κολποσκόπησης είναι η πιστοποίηση της ύπαρξης προκαρκινικών βλαβών η οποία επιτυγχάνεται με την ανώδυνη επισκόπηση του τραχήλου υπό μεγέθυνση και με τη λήψη βιοψιών από όλες τις ύποπτες περιοχές. Βιοψία από λάθος περιοχή μας παρέχει παραπλανητικά αποτελέσματα.

Λήψη Παπ-Τέστ
Thin-Prep
Κολποσκόπηση

Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς τη συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή. Ποτέ μη παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή. Ο συντάκτης του άρθρου δε φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.