Τηλέφωνο επικοινωνίας :2313-032156

Υστεροσκόπηση

Η υστεροσκόπηση αποτελεί τη καλύτερη μέθοδο για τη διάγνωση και θεραπεία των περισσότερων παθήσεων της ενδομητρικής κοιλότητας. Κατά την υστεροσκόπηση εισάγεται εντός της ενδομητρικής κοιλότητας ένα ενδοσκόπιο με το οποίο μπορούμε να απεικονίσουμε με εφαρμογή βίντεο την ενδομητρική κοιλότητα.Ενδείξεις για υστεροσκόπηση είναι:

√ Ιστορικό καθ΄έξιν αποβολών

√ Διερεύνηση υπογονιμότητας

√ Παθήσεις σαλπιγγικών στομίων

√ Παθολογικά ευρήματα ενδομητρικής κοιλότητας

√ Εκλεκτικές βιοψίες σε πιθανό καρκίνο ενδομητρίου

√ Μητρορραγίες

√ Δευτεροπαθής αμηνόρροια

√ Διαγνωστικά προ της πρώτης προσπάθειας για εξωσωματική γονιμοποίηση και σε περιπτώσεις όπου έχουν υπάρξει περισσότερες από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.


OFFICE HYSTEROSCOPY: Πραγματοποιείται μετά το τέλος της εμμήνου ρύσεως, χωρίς αναισθησία στα πλαίσια εξωτερικών ιατρείων και κατά αυτή γίνεται διαγνωστική υστεροσκόπηση.


ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ: Απαιτείται πλήρης νάρκωση και κατά αυτή ο ειδικά εκπαιδευμένος ιατρός μπορεί να πραγματοποιήσει:

√ Λύση συμφύσεων

√ Βιοψία ενδομητρίου

√ Αφαίρεση ενδομήτριων σπειραμάτων

√ Εξαίρεση πολύποδων, ινομυωμάτων

√ Διατομή διαφράγματος μήτρας

√ Καταστροφή ενδομητρίου σε λειτουργικές αιμορραγίες


Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς τη συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή. Ποτέ μη παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή. Ο συντάκτης του άρθρου δε φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.